Apotea svarar på kritik från lagerarbetare

De senaste veckorna har Apotea fått kritik i media kring bristande arbetsmiljö på bolagets lager i Morgongåva utanför Uppsala, först uppmärksammat genom en granskning av Dagens ETC. Kritiken har berört allt från pressade arbetsförhållanden, kollektiv bestraffning till bristande ledarskap och sexuella trakasserier. Nu svarar Apotea på kritiken.

Fackförbundet Unionen, som de anställda är anslutna till, har inlett en granskning av arbetsförhållanden på lagret i Morgongåva.

“Vi har kontaktat medlemmarna för att se om de har samma upplevelse som framkommit i media”, säger Unionens regionella ombudsman Jörgen Gustavsson till Svenska Dagbladet.

Apotea har nu svarat på kritiken i ett pressmeddelande, där man förklarar att företaget tar kritiken “på största allvar och har vidtagit en rad åtgärder för att stärka arbetsmiljön på lagret och förbättra dialogen på arbetsplatsen.”

– Vi var tvungna att rekrytera 200 personer på två veckor i april för att klara av vårt samhällskritiska uppdrag att leverera mediciner till människor i hela landet. Det är inte en optimal tillväxttakt och samtidigt som det är roligt att kunna anställa människor så är jag den första att erkänna att vi har legat efter administrativt och tyvärr har det förekommit incidenter där vi brustit i ledarskapet, kommenterar Apoteas vd Pär Svensson.

Vuxit enormt sedan pandemin

Apotea är Sveriges största nätapotek med omkring 900 anställda. De allra flesta är tillsvidareanställda och bolaget har kollektivavtal. Sedan utbrottet av Covid-19 i våras har bolaget växt väldigt snabbt i takt med en kraftigt ökad efterfrågan på apoteksvaror online.

– Det är olyckligt om tidigare eller nuvarande medarbetare har upplevt brister hos oss och vi arbetar hårt för att stärka arbetsmiljön på lagret. Alla ska känna att vi är en professionell, trygg och bra arbetsgivare som tar ansvar för våra medarbetares hälsa, kommenterar Pär Svärdson.

– Det är ytterst mitt ansvar och vi arbetar nu för högtryck för att komma igen och stärka både ledarskap och säkerställa att vi har rätt rutiner för att ha säkra arbetsförhållanden på våra lager, avslutar han.