Best krokar arm med nytillskottet “Inside The Box”

Best Transport fortsätter knyta till sig infrastrukturleverantörer för e-handelspaket. I mars var man tidigt ute med att leverera till Iboxens paketskåp. Nu krokar man arm med nytillskottet “Inside The Box”, som levererar lås till villaägares brevlådor, med tillhörande mjukvara.

Best satsar även på leveranser till Stockholms skärgård, tillsammans med nystartade rederiet Skärgårda. Nu presenteras, i samarbete med Inside The Box, det senaste tillskottet av hållbara leveransalternativ – fossilfria paketleveranser till brevlådan.

Nationell utrullning av brevlådelås

Stockholmsbaserade startupen Inside The Box, grundat 2018, har siktet inställt på en snabb expansion för att skapa en ny infrastruktur för paket hela vägen hem till brevlådan. Företagets lås kan installeras på befintlig lås-brevlåda och tekniken har bland annat testats med framgång i ett pilotprojektet under 2021 i Stockholmsförorten Örby tillsammans med Apotea. Nu rullas satsningen ut till ytterligare områden i Stockholm, där Lidingö står näst på tur, för att sedan fortsätta vidare i landet. Utöver Best Transport har samarbeten inletts med Premo, DHL och Postnord.

– Småhusägare har i alla tider uppskattat att använda sin brevlåda som mottagningsplats. Som enda aktör i Sverige har vi tagit fasta på det. Med Best Transport får vi nu ytterligare en viktig spelare med oss på vår resa att bygga en öppen infrastruktur för paket till och från de svenska småhusägarnas brevlådor. Vår målsättning är att e-handlare och transportörer ska kunna leverera paket på ett tydligt och säkert sätt genom vår lösning till hundratusentals personer i Sverige inom de närmsta åren, säger Inside The Box vd Johan Primér i ett pressmeddelande.

Med brevlådelås från september

Att beställa Inside The Boxs brevlådelås, och välja detta som leveransalternativ, kommer vara ett välkommet alternativ när leverans utanför dörren inte känns tillräckligt säkert, tror de båda aktörerna.

– Vi är väldigt glada och nöjda över att vi, genom samarbetet med Inside The Box, från och med september kan erbjuda svenska konsumenter som väljer Best Transport i e-handlarnas checkout möjlighet att få bestämma om varan ska levereras till dörren eller om den tryggt och säkert ska levereras till brevlådan, kommenterar Niklas Knight, vd på Best Transport.