Bring automatiserar med Autostore

Bring väljer att automatisera sin nya logistiksatsning på Berger utanför Oslo med ett Autostore-system från Swisslog.

Swisslog har fått i uppdrag av Bring att leverera en komplett Autostore-lösning till företagets nya logistiklösning på Berger, strax utanför Oslo. Med satsningen vill Bring erbjuda e-handeln en snabb och effektiv distribution till norska konsumenter. 

– Med investeringen vill vi ytterligare stärka vår förmåga att möta den växande e-handelns behov av en flexibel snabb och effektiv varuhantering. Genom att etablera en e-handelshub i närhet till de norska konsumenterna kan vi säkerställa att e-handlare och marknadsplatser når de norska konsumenterna på ett snabbt och effektivt sätt, kommenterar Stefan Einarsson, administrerande direktör på Bring Warehousing, division E-handel och Logistik.

I en första fas levererar Swisslog en Autostore-lösning som består av 22 000 lådor, 22 robotar, sju portar samt ett bansystem, buffertområde och mjukvaran SynQ som integreras med Brings eget WMS. I en senare fas kommer anläggningen att byggas ut i två faser med ytterligare automation, robotar, portar och bansystem. Fas 1 påbörjas under våren 2021.

Automationslösningen från Swisslog är en del av Brings nya fulfilmenttjänst Shelfless: en helhetslösning med lager, plock&pack samt digitala lösningar som ger visibilitet och kontroll från order till leverans, som nyligen lanserats.