Bygget igång för Dagabs nya fruktlager

Det står nu klart att det första spadtaget har tagits för det frukt- och gröntlager som Logicenters utvecklar åt Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab. Anläggningen med en yta om 37 500 kvm är belägen på adressen Örja 1:23 i Landskrona och beräknas vara redo för inflytt i slutet av 2022.

Anläggningen är placerad väster om trafikplats Landskrona Södra av Landskrona stad och kommer att bli den andra anläggningen i samarbetet mellan parterna, där den första är Dagabs nya automationslager i Bålsta. Fastigheten kommer att verka som Dagabs nya rikslager för frukt och grönt. Lagret kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM Very Good och det kommer finnas möjlighet att installera solceller på taket.

– Det är mycket glädjande att bygget nu är i gång för vår nya anläggning och vi ser fram emot vår etablering i Landskrona. Våra samarbeten med Logicenters är viktiga delar i vår utveckling och vår ambition att skapa en flexibel och hållbar logistikkedja, kommenterar Nicholas Pettersson, vd på Dagab.

Den nya anläggningen är strategiskt placerad i södra Sverige med närhet till Helsingborg, Malmö samt stora motorvägar som E6, E20 och riksväg 17 där cirka 40 000 bilar passerar dagligen. Utöver anläggningen åt Dagab har Logicenters förvärvat en tomtyta på 58 500 kvm för att fortsatt stärka sin närvaro i Öresundsregionen.

– Vi är stolta att Logicenters nu påbörjar bygget av anläggningen i Landskrona och att de fortsatt ser värdet i det vår stad har att erbjuda. Det här samarbetet tror vi kommer att öka sysselsättningen i Landskrona och bidra till fler arbetstillfällen. Vi önskar Dagab varmt välkomna till Landskrona och är övertygade att de kommer ha stor nytta av läget i vår kommun, kommenterar Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.