Castellums nya Helsingborgsfastigheter täcks med solceller

Climat80 – ett bolag som tillhör finska Are-koncernen, börjar i maj monteringen av solceller på Castellums nya fastigheter i Helsingborg, på totalt 20 000 kvm.

Castellum bygger just nu två logistikfastigheter på 9 000 resp 11 500 kvm i Långeberga, Helsingborg, varav den på 9 000 kvm kommer hyras av blomsterföretaget Noviflora och Storbildsbolaget. Castellums andra byggnad i Långeberga är på 11 500 kvm, och ska stå färdig i oktober 2022.

I slutet av maj startar Climat80 monteringen av solpanelerna som kommer att täcka taken på Castellums nya logistikfastigheter i Helsingborg. Byggnaderna ska uppföras med miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver och de teknikområden som involverar Climat80 utöver energi är vs, ventilation, el, automation och sprinkler.

Solcellsparken har konstruerats av Climat80´s ingenjörer utifrån Castellums riktlinjer och anläggningen kommer att bestå av 4254 solpaneler. Att montera och få panelerna på plats kommer att ta cirka åtta veckor.

– Climat80 Energi har varit med från projektering fram till färdig lösning, vilket ger både oss och beställaren en bra helhet. Lösningen med solceller kommer att komma hyresgästerna till nytta, kommenterar Tomas Johansson, energiingenjör på Climat80.

Läget är logistiskt fördelaktigt och ligger på ett kommunikationsnära läge utmed E6 och E4. Några av fördelarna utöver det logistiska läget är den låga energianvändningen tack vare solcellsinstallation på taken, effektivt disponerade lagerytor och genomtänkta sociala ytor och utomhusmiljöer.

Besiktning blir under tredje kvartalet och båda fastigheterna kommer att stå klara för inflyttning i oktober 2022.