Catena köper Scans centrallager i Linköping

Catena köper fastigheten Glasblåsaren 14 i Linköping av Pareto för 206 miljoner SEK. Det handlar om en 9 640 kvm stor logistikfastighet där Scan Sweden har sitt svenska centrallager för kött- och charkprodukter.

Förvärvet av fastigheten Glasblåsaren 14 sker genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 206 miljoner SEK efter avdrag för latent skatt. Säljare är fondförvaltningsbolaget Pareto Eiendomsinvest Nordic AS.

Fastigheten, som är byggd av Skanska 2009 och automatiserad av Daifuku, har en tomtareal om cirka 22 000 kvm och en uthyrningsbar yta om 9 640 kvm. Större delen av fastigheten är kyllager, varav 2 180 kvm utgörs av ett höglager med 20 meters takhöjd. Scan Sverige hyr hyr hela fastigheten, med en kvarvarande hyrestid på 12 år. Enligt Tobias Karlsson, regionchef Stockholm på Catena, är det geografiska läget utmärkt:

– Catena äger sedan tidigare flera fastigheter i Linköping, med förvärvet växlar vi nu upp ytterligare vid denna viktiga nod i det logistiska nätverket. Att vi dessutom etablerar en relation med Scan, som är en stabil hyresgäst inom ett segment där vi redan har mycket kunskap och erfarenhet, hoppas vi leder till ett långt och givande samarbete framöver, kommenterar han.

Linköping och den aktuella anläggningen utgör Scans centrum för nationell distribution och fastigheten ligger i anslutning till en av Scans egna produktionsanläggningar på Tornby industriområde.

Catena tillträder fastigheten den 31 augusti. Detaljplanen medger möjligheter för framtida byggnation på fastigheten.