DB Schenker ansluter till iBoxen

DB Schenker ansluter till Iboxens transportörsoberoende paketboxnätverk – som kommer byggas ut de närmaste fem åren med 50 000 svenska boxar som mål.

Allt fler transportörer anmäler att de tänker lägga till Iboxens växande paketboxnätverk till sina leveransalternativ. Senast ut är DB Schenker.

– De boxlösningar som finns idag är ofta placerade i butiker eller i andra inomhusmiljöer, vilket gör att lösningen kräver att butiken har öppet. Därför ser vi iBoxens koncept med bostadsnära boxar som ett bättre komplement till de ombuds- och hemleveranstjänster vi redan har i vår portfölj, kommenterar Viktor Strömblad, Head of Land på DB Schenker.

Iboxen – grundat av f d Postnord-toppar och backat av bl a Balder och SBB, vill satsa en miljard på att bygga ett transportörsoberoende, rikstäckande nätverk med 50 000 boxar i Sverige. Därmed kommer många slutkunder inte ha mer än några hundra meter till närmaste leveransbox.

– Det känns både glädjande och viktigt att ännu en stor transportaktör slutit avtal med Iboxen. Genom att ansluta sig till vår infrastruktur kan transportbolagen minska sina kostnader, både ekonomiskt och miljömässigt, samtidigt som de kan erbjuda slutkunden en tjänst som är både smidig, hållbar och mer tillgänglig, kommenterar Anders Holm, COO och medgrundare till iBoxen.

Testet kommer genomföras under hösten med utvalda kunder. När det är avslutat är målsättningen att börja bygga ut tjänsten så den blir tillgänglig för alla logistikföretagets kunder.