Cdon väljer Bring Shelfless

Marknadsplatsen Cdon väljer Bring och deras Autostore-automatiserade “Shelfless”-lager i Arlandastad, Uppstart sker redan innan Black Friday.

Cdon väljer att flytta sin e-handelslogistik till Brings nyetablerade lager Shelfless i Rosersberg. Här etableras ett helautomatiserat lager och redan nu körs Autostore på ett flertal kunder – och snart också Cdon.

– Valet av Shelfless från Bring var enkelt då deras övergripande vision går som hand i handske med vår. Deras vilja att investera i moderna lösningar, alltifrån plockautomation till full flexibilitet är något vi kommer ha mycket nytta av. Jag ser verkligen framemot detta samarbete, säger Tobias Neumann, Marketplace Operations Manager, Cdon, i ett pressmeddelande.

Tidigare har Cdons logistik skötts av Postnord TPL, från deras lager i Ljungby.

“Shelfless” är Brings satsning på Autostore-automatiserade TPL-lager för e-handelskunder. Dessa betalar enbart för den yta som faktiskt används. Sedan i januari driftar av Bring förvärvade TPL-aktören Dreamlogistics Brings svenska Shelfless-lager.

– Det känns fantastiskt kul och jag är oerhört stolt att den vision vi har med Shelfless och jag kan inte tänka mig ett bättre betyg och bekräftelse än att Cdon nu väljer oss, kommenterar Jonas Ahlgren, vd på Shelfless Sverige.

Lagerflytten pågår i detta nu och de första ordrarna har redan skickats ut från anläggningen i Rosersberg.