Cejn automatiserar lagret i Skövde

Cejn, som levererar snabbkopplingslösningar, inom bl a kylning av elektronik, bygger ett nytt 3 200 kvm stort centrallager vid anläggningen i Skövde, som automatiseras med en miniload-lösning från SSI Schäfer. 

Cejn har drygt 50 års erfarenhet av snabbkopplingar och tillbehör för tryckluft, hydraulik, vätskor och andningsluft. Bolaget har sitt huvudkontor med produktutveckling och tillverkning i Skövde, men 85 pocent av försäljningen går på export till ett 25-tal länder via 17 egna försäljningsbolag.  

I våras inleddes bygget av ett nytt centrallager i Skövde, granne med bolagets huvudkontor och produktion. Bygget består i ett 15 meter högt centrallager på 3 200 kvm plus två entresolplan på 1 000 kvm vardera.  huvudkontorets lokaler och det nya lagret kopplas samman med en gångbro.

”Den nya expansionen kommer att skapa möjligheter för nya kundsegment samt en mer effektiv distribution till våra säljbolag och kunder” säger Marcus Allerbjer, vd för Cejn Group

Automationslager med montering 

Cejn har valt att automatisera det nya lagret med ett miniload-system från SSI Schäfer, med fyra kranar och 80 000 lagerlådor i plast. Systemet innehåller även godsmottagning, varianthanteringsstation samt plock och dukningsstationer med drivna conveyorbanor på ca 650 meter. 

Cejn har även integrerat sin produktmontering i systemet med fyra ”terminaler” där montörer kommer att få sin materialförsörjning och sedan skicka in de färdigmonterade produkterna in till lagret.  

– Integrationen av montering med ett högautomatiserat lager ger oss en mycket kostnadseffektiv internlogistik, kombinerad med en hög automation i våra monteringar, kommenterar Cejns produktionschef Gunnar Hellichius. 

Det nya lagret planeras tas i drift i oktober 2021.