DFDS investerar i Volvo FH-lastbilar

Det internationella rederi- och logistikföretaget uppgraderar sin svenska fordonsflotta med 57 nya Volvo FH-lastbilar. En hög miljöklassning var avgörande vid valet och de nya lastbilarna ska köras på HVO-diesel.

DFDS uppgraderar sin svenska fordonsflotta med en investering i 57 nya lastbilar av Volvo FH-modell som ska användas för regionala transporter i Sverige. Företaget har tagit strategiska beslut om att investera i miljövänliga lastbilar för att minska utsläpp, säkerställa optimal säkerhet och effektivitet. Därför var miljöklassificeringen (Euro 6) på lastbilarna var avgörande.

– Vi är mycket glada över den här affären med DFDS. Vi har optimerat våra Volvo FH-lastbilar för den här körningen med till exempel mindre motorer och större fokus på aerodynamik. Det ger DFDS en mer hållbar och effektiv lösning, även på servicesidan. Enhetliga motorer och optimering av alla lastbilar leder till lägre bränsleförbrukning och påverkan på miljön, kommenterar Johan Selvén, försäljningschef Volvo Lastvagnar Sverige. 

Lastbilarna kommer drivas av HVO biodiesel för att minska utsläppen ytterligare. Uppgraderingen av fordonsflottan beräknas minska bränsleåtgången med 40 000 liter per år.