Element Logic tar in kapital-ägare

Lagerautomation är hett, i april köpte japanska Softbank 40 procent av norska Autostore, och nu säljer den norska automationsleverantören Element Logic en majoritetsandel av bolaget till Luxemburg-baserade investmentbolaget Castik Capital.

Element Logics nuvarande ägare; grundarna Dag-Adler Blakseth, som också är vd för bolaget, Kjell Blakseth och övrig företagsledning, kommer fortsatt att äga en minoritetsandel i bolaget vid sidan av Castik.

Element Logic grundades 1985 och har säte i Kløfta i Norge, med 170 anställda i Europa. Bolaget är specialiserat på automationslösningar från Autostore. Sedan 2014 har bolaget växt organiskt med 50 procent, och var 2020 det bolag som sålde flest Autostore-lösningar i världen, med Sverige som största marknad. 2020 vann Element marknadsrättigheter i hela Europa, och försäljningen till Castik ska ge medel att fortsätta expandera verksamheten i Europa.

Hur mycket pengar det handlar om, eller hur stor andel av bolaget som säljs till Castik framgår inte av pressinformationen. Transaktionen väntas ske i juli 2021.