Första spadtaget för Eleikos nya logistikcentral

Nu drar bygget av Halmstadsföretaget Eleikos 18 000 kvm stora logistikcentral i Kistinge är igång. Leverantören av styrkeutrustning säkrar därigenom produktionskapaciteten för framtida tillväxt.

Den 13 oktober togs första spadtaget för Eleikos 18 000 kvm stora logistikcenter av Erik Blomberg, vd för Eleiko, Robert Eek, vd för OOF Group, Martin Bramsell, entreprenadchef på MMB samt Jonas Bergman, ordförande för kommunstyrelsen i Halmstad.

Det 18 000 kvm stora logistikcentret byggs på en tomt intill företagets huvudkontor i Kistinge industriområde, Halmstad. Med nybyggnationen planerar de att utöka produktionen och räknar med att kunna mer än fördubbla den nuvarande produktionsytan för att säkra fortsatt tillväxt. Fastigheten ska stå klar under tredje kvartalet 2022.

– Det första spadtaget symboliserar resultatet av fler parters gemensamma arbete för att den här moderna logistikfastigheten nu blir verklighet. För att fortsätta Eleikos tillväxtresa så behöver vi större och mer optimerade logistik- och produktionslokaler. Logistikcentralen, tillsammans med övriga investeringar inom logistik, kommer att vara en viktig drivkraft för att kunna utöka med mer tillverkning i befintlig fastighet och möta våra kunders behov både nu och i framtiden, kommenterar Erik Blomberg, vd för Eleiko.

Fastigheten ska också miljöcertifieras och företaget planerar att investera i solceller med målsättningen att minska den totala elkonsumtionen med minst 20 procent till 2024.