Första spadtaget för Gardenstores nya lager i Eskilstuna

Nu har första spadtaget tagits för e-handlaren Gardenstores nya logistikanläggning i Eskilstuna Logistikpark. Anläggningen kommer bli 29 000 kvm stor och byggs av fastighetsutvecklingsföretaget Bockasjö.

Gardenstore säljer “allt för trädgården” och har vuxit snabbt sedan starten 2017. Företaget flyttade så sent som 2020 in på 6 300 kvm i Eskilstuna, men har redan växt ur lagret. I september 2021 presenterade de planerna på att flytta in i en ny logistikanläggning om 29 000 kvm i Kjula, Eskilstuna, och nu är bygget officiellt igång.

– Gardenstore befinner sig i stark tillväxt och tar snabba steg mot att bli ledande inom försäljning av produkter för trädgård och uteplats online. Flytten till en modern och hållbart anpassad logistikfastighet i Eskilstuna Logistikpark skapar förutsättningar för vår framtida expansion och en effektivare logistik, kommenterar Valentin Berg, vd för Gardenstore Nordic AB.

Det är Bockasjö som bygger det nya centrallagret, som kommer ligga granne med Apotekets nya e-handelslager, när det står klart 2023.

– Vi gläder oss åt att få Gardenstore som hyresgäst i detta nya logistikcenter. Det nya logistikcentret kommer vara inflyttningsklart i februari 2023 och miljöcertifieras enligt BREEAM-SE med betygsnivå Excellent. Solceller kommer installeras och vara en del av de miljöinstallationer som byggnaden anpassas med, kommenterar Joakim Hedin, vd för Bockasjö AB.