Henrik Saxborn lämnar Castellum

Henrik Saxborn har meddelat styrelsen i Castellum att han beslutat att lämna sin roll som vd och koncernchef under 2021.

Henrik Saxborn har jobbat i Castellum i 15 år. Han tillträdde vd-rollen 2013 och var dessförinnan vice vd på Castellum sedan 2006. Styrelsen inleder nu, i samråd med Henrik Saxborn, en process för att tillsätta en ny vd och koncernchef.

– Jag vill från styrelsens sida tacka Henrik Saxborn för hans tid som koncernchef och positiva bidrag till bolagets utveckling och tillväxt. Castellum står väl rustat inför framtiden och jag ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med styrelse och ledning, säger Rutger Arnhult, styrelseordförande Castellum AB, i ett pressmeddelande.

Den 26 mars utsågs Rutger Arnhult till ny styrelseordförande i Castellum, och han har tidigare gått ut och offentligt och kritiserat Castellums val att sälja logistik för 10 miljarder till Blackstone.

Henrik Saxborn kommer att fortsätta i sin nuvarande roll i sex månader eller till dess att en ersättare tillträder, och därmed bidra till en smidig övergång.

– Castellum är ett fantastiskt företag, idag ett av de starkaste fastighetsbolagen i Norden med framskjuten position inom teknikutveckling och hållbarhet. Det har varit ett privilegium att få skapa allt detta tillsammans med alla engagerade och härliga kollegor, kommenterar Henrik Saxborn.