Icas e-handelslager toppcertifieras

Som första lager i Sverige certifieras nu Icas e-handelslager i Göteborg med Breeam nivå Outstanding. Det 17 200 kvm stora lagret ligger i Arendal, Göteborg och byggdes av NCC 2020, då den var en av finalisterna till Årets Logistiketablering. Lagret ägs av Ica Fastigheter.

Projektet hade från början ambitionen att nå Breeam Nivå Excellent, men under processen höjdes ambitionen till att nå Breeams högsta certifieringsnivå Outstanding. Det är första gången som en logistikfastighet når denna certifieringsnivå i Sverige. I Norden är det bara ett annat lager som nått nivån Outstanding, nämligen Askos nya regionallager i Oslofjord, Norge.
 
– Vi som fastighetsägare och kravställare är väldigt stolta och nöjda att förvalta och verka i en fastighet med Breeam nivå Outstanding. Ica Fastigheter har högt ställda hållbarhetsmål och certifieringen är ett resultat av ett bra samarbete mellan Ica Fastigheter, Ica Sverige och NCC, kommenterar Maria Kristensen, chef Inhyrda lokaler & Logistikfastigheter Ica Fastigheter.

Av Hilda Hultén