Instabox expanderar till Hamburg

Instabox utökar nu sin satsning på den tyska marknaden genom att etablera 19 ny paketskåp i Hamburg. Paketskåpen kommer etableras i anslutning till samarbetspartnern och tyska apotekskedjan Budnis butiker.

Instabox gick in i Tyskland i början av 2022 och rullade ut sina paketskåp hos den tyska apotekskedjan Budni i april, med start i Berlin. Nu utökas samarbetet och ytterligare 19 paketskåp ska placeras ut vid Budnis butiker i Hamburg, vilket markerar premiären för Instabox i staden. De första skåpen placeras ut redan nu i veckan.

– Vi erbjuder våra kunder en individuell shoppingupplevelse och en grannskaplig inställning till livet. Därför är Instabox en perfekt matchning för oss, men även för att den nya tjänsten minskar trafik och föroreningar i området, kommenterar Christph Wölke, vd för apotekskedjan.

I dagsläget levererar Instabox paket från märken som H&M, & Other Stories och Kid Brand Store i Tyskland, med fler märken och e-handlare på ingång.

– Vi är glada att presentera vår utökning till Hamburg genom samarbetet med Budni. Det är en milstolpe för oss att kunna erbjuda våra snabba, flexibla och fossilfria leveranser till nästan 3 miljoner konsumenter i Hamburg, kommenterar David Lundqvist, försäljningschef på Instabox.

Den 19 september presenterade företaget planer på att gå samma med Budbee, i det nya gemensamma bolaget Instabee. Processen föremål för godkännande av Konkurrensverket. Företaget har även etablerat sig i Nederländerna under året, genom ett samarbete med matvarukedjan Plus.