Kesko köper göteborgsk byggkedja

Kesko Sveriges förvärv av den Göteborgsbaserade byggmaterialkedjan Kungälvs Trävaruaktiebolag är nu slutfört, och nytillskottet blir en del av bygghandelskedjan K-bygg. Förvärvet stärker koncernen både geografiskt och kompetensmässigt. Omprofileringen sker i början av mars.

Kesko Sverige har en stark position på den svenska byggmarknaden med 42 butiker i bygghandelskedjan K-bygg, som framför allt riktar sig till professionella byggare samt K-Rautas varuhus. När förvärvet av det Göteborgsbaserade Kungälvs Trävaruaktiebolag nu slutförs och inkorporeras i K-bygg får bygghandelskedjan nya butiker i Kungälv, Älvängen, Högsbo och Sörred.

Erik Öhlin. Foto K-bygg.

– Förvärvet av Kungälvs Trävaruaktiebolag stärker oss både kompetensmässigt och geografiskt i Göteborgsområdet. Kungälvs Trävaruaktiebolag är ett välskött företag med långvariga och goda kundrelationer. Nu när vi äntligen ingår i samma koncern kan vi fortsätta arbetet med att hitta goda samarbetsformer och tillsammans bygga någonting bättre. Målet just nu är att bibehålla Kungälvs Trä fina kundrelationer, leveranssäkerheten och inte minst, att se till att våra nya kollegor trivs på Kesko Sverige och K-bygg, kommenterar Erik Öhlin, operativ chef på K-bygg.

I förvärvet ingår all personal inom byggmaterialkedjan. Stefan Hagman, vd för Kungälvs Trävaruaktiebolag, kommer leda regionen K-Bygg väst där samtliga butiker från Kungälvs Trä ingår, och även K-Byggs senaste butiksetablering i Hisings Backa.

– Jag ser fram emot att leda region väst och utveckla erbjudandet till våra Göteborgskunder tillsammans med alla duktiga kollegor. Göteborg är ett expansivt område och vi ser stor potential att växa och ta marknadsandelar här. Att få vara med på den här tillväxtresan och ge våra kunder i Göteborg den absolut bästa servicen känns otroligt spännande. För våra kunder innebär det här att vi stärker oss inom flera områden som exempelvis digitala kanaler och logistik, kommenterar Stefan Hagman, vd för Kungälvs Trävaruaktiebolag.

Kesko Sverige, ägt av den finska koncernen Kesko, har fördubblats i storlek sedan 2019 efter flera förvärv och en stark försäljning. Därför har bolaget nyligen tecknat hyresavtal om halva Postnords gamla lager i Pilängen, som ägs av Logicor.