H&M pausar försäljningen i Ryssland

H&M har beslutat att tillfällligt pausa all försäljning i Ryssland. “Vi är djupt oroade över situationen i Ukraina och står med alla människor som lider” skriver bolaget i ett pressemdelande.

Svenska retailjätten H&M Group pausar nu all försäljning i Ryssland som följd av landets invasion av Ukraina.

“H&M är djupt oroade över den tragiska utvecklingen i Ukraina och står med alla människor som lider. Bolaget har beslutat att tillfälligt pausa all försäljning i Ryssland. Butikerna i Ujkraina har redan stängts tillfälligt på grund av säkerheten för kunder och kollegor” skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget uppger också att man följer situationen noga. Representanter för företaget är också i dialog med alla relevanta parter.

Bolageet uppger också att man donerar kläder och andra förnödenheter, och skickar ekonomiska bidrag till Rädda Barnen och UNHC.

H&M har ca totalt ca 150 fysiska butiker i Ryssland och ett tiotal butiker i Ukraina som nu stängts tills vidare. Även bolagets ryska e-handelsajt är nedstängd.

Totalt har bolaget 54 onlinemarknader och omkring 4 800 fysiska butiker i 75 länder. 2021 omsatte bolaget omkring 199 miljarder SEK.