Linda Borgenstam ny vd för DFDS Logistics – ersätts av Emelie Wramsby

Linda Borgenstam lämnar posten som vd för DB Schenker Consulting och blir i september vd för Logistikjätten DFDS TPL-verksamhet DFDS Logistics, som expanderar sin TPL-verksamhet rejält i Sverige. Hon ersätts av Emelie Wramsby, som kliver på som ny vd för Schenkers konsultverksamhet.

Linda Borgenstam. Foto DB Schenker Consulting

Linda Borgenstam har bakgrund som från bl a Accenture och DHL, och har jobbat inom DB Schenkers konsultverksamhet sedan 2009, och som vd för konsultdelen sedan 2015. Hon sitter också med i det Nationella godstransportrådet. Under Linda Borgenstams ledarskap har enligt bolaget Schenker Consulting mångdubblat den externa omsättningen, ökat kvaliteten på leveranser och skapat “en vinnande laganda”.

Blir vd för DFDS TPL-verksamhet

Den 20 september mönstrar hon på som ny vd för logistikjätten DFDS dotterbolag DFDS Logistics AB, med ansvar för koncernens dörr till dörr-transportlösningar.

– Jag ser mycket fram emot att bli en del av DFDS Logistics-teamet och få vara med och bidra på deras spännande resa, säger Linda Borgenstam.

DFDS storsatsar just nu på att utöka sin TPL-verksamhet och sina leveranslösningar bland annat med ett nytt, 34 500 kvm stort lager i Borås som ska stå klart i slutet av året.

– Många förknippar oss med vår rederiverksamhet, men det här är en jättesatsning på logistikverksamheten för oss. Vi tittar på möjligheten att bygga en liknande anläggning i Holland, sa Niklas Andersson, Head of Logistics på DFDS i samband med byggstarten tidigare i år.

Emelie Wramsby. Foto DB Schenker Consulting

Ersätts av Emelie Wramsby

På Schenker Consulting så tar den interna förmågan Emelie Wramsby nu över vd-posten. Hon har jobbat i koncernen sedan 2008 och sedan 2013 i Schenker Consulting.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an vd-rollen på Schenker Consulting – vi är ett fantastiskt team som älskar logistik och supply chain. Vi har en riktigt spännande tillväxtresa framför oss, där vi kommer att fortsätta stötta våra kunder genom att skapa framtidens hållbara och konkurrenskraftiga logistiklösningar, säger Emelie Wramsby.

Av Hilda Hultén