Logicenters hyr ut ytterligare 11 250 kvm i Polen

Det sydkoreanska logistikföretaget Unico utökar verksamheten i anläggningen BIK Wroclaw II. Ett förhandskontrakt har signerats om att hyra in sig på ytterligare 11 250 kvm av Logicenters nyexpanderade anläggning i södra Polen.

Sommaren 2021 etablerade sig Logicenters för första gången i Polen genom ägarföretaget NREPs förvärv av en logistikportfölj med potential att uppgå till 130 000 kvm. I början av 2022 gick företaget ut med planerna på att bygga ut anläggningen BIK Wroclaw II i södra Polen. Expansionen gäller en utökning om totalt 22 500 kvm. Utbyggnaden beräknas vara helt klar i september i år och drar redan till sig hyresgäster.

Det koreanska logistikföretaget Unico har varit verksamt på den europeiska marknaden sedan 2010 och hyr i dagsläget ca 4 600 kvm av den ursprungliga byggnaden. Nu har de även skrivit under ett förhandsavtal gällande 11 250 kvm i den nya delen av byggnaden, där ytorna kommer användas helt för lagerändamål.

– Vår logistikanläggning ökar snabbt i popularitet. En stor fördel är det perfekta läget nära motorvägsavfarten A4, vilket många hyresgäster uppskattar enormt. Vår första byggnad som stod klar för två år sedan är fortfarande fullt uthyrd och nu bygger vi ut ännu mer. Vi är mycket nöjda med det undertecknade kontraktet och möjligheten som har erbjudits en befintlig hyresgäst att öka sin verksamhet med Logicenters, kommenterar Søren Rodian Olsen, vd för Logicenters i Polen.

Det nya avtalet börjar gälla under tredje kvartalet av 2022.