Mathem öppnar darkstore på Södermalm

Renodlade dagligvaru-ehandlaren Mathem, där nu även Mat.se ingår, inleder sin satsning inom “quick commerce” med en darkstore på Södermalm. Genom satsningen tar Mathem upp kampen med aktörer som Foodora, och Wolt – som också lanserade sin första darkstore idag.

Strax före årsskiftet tillkännagavs att Mathem nu kompletterar sitt kunderbjudande med en ny tjänst – Mathem Express. Tjänsten gör det möjligt för kunder att beställa hem sina dagligvaror online och få dem hemlevererade inom ca 30 minuter. Tjänsten är ett bekvämt komplement till Mathems ordinarie tjänst, för att kunder på ett enkelt sätt både ska kunna kompletteringshandla och klicka hem hela veckohandlingen snabbt och effektivt.

– Det är så kul att det äntligen är dags för vår riktiga lansering! Under den kommande veckan drar vi igång ordentligt så att alla hushåll på Södermalm, Reimersholme och Långholmen i Stockholm kan använda tjänsten. Hittills har vi bara smyglanserat den för befintliga Mathem-kunder, men kunnat se att den varit mycket populär. Vi har slagit nya orderrekord varje dag, vilket vi är otroligt nöjda med och visar på att det är en tjänst som uppskattas av våra kunder, kommenterar Sara Tranarp, Head of Business Development på Mathem och projektledare för Mathem Express.

Johan Lagercrantz. Foto Mathem.

Sortimentet i Mathems centralt belägna plocklager motsvarar en välsorterad närbutik och priserna på alla varor ligger i samma nivå som i Mathems ordinarie tjänst, enligt pressmeddelandet. Leveransen sker sedan med en av Mathems egna nya hållbara transportfordon: en elcykel med antingen fyra eller två hjul beroende på hur stor beställningen är.

– Att Mathem nu på riktigt slår oss in på marknaden för quick commerce är ett steg i helt rätt riktning för våra kunder och oss. Vårt kundlöfte går ut på att ge människor mer frihet att leva. Att nu även kunna möta de lite mer kortsiktiga behoven hos våra kunder, utöver att stötta i den stående veckohandlingen, är otroligt bra komplement och helt i enlighet med vår vision. Jag ser verkligen fram emot att se utvecklingen av Mathem Express som en spännande del i Mathems tillväxtresa, kommenterar Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

Sedan Mathem köpte Mat.se i slutet av Mars är Axfood näst största ägare i Mathem, efter Kinnevik.