Nelly automatiserar med Autostore

E-handlaren Nelly flyttar sitt lager från Falkenberg till Borås under 2021. Nu är det klart att Nellys nybyggda lager kommer att automatiseras genom ett Autostore-system levererat av Element Logic.

Automationslösningen tillverkas av Autostore, designas och levereras av Element Logic och finansieras genom ett tillägg på hyran till Catena som är tillträdande ägare av den nya lagerlokalen i Borås. Catena förvärvade lagerbygget från Logistic Contractor i september.

Investeringen i automation och bansystem uppgår till 84 miljoner kronor vilket regleras genom hyrestillägget över 10 år. Nelly har option att slutbetala kvarvarande belopp av investeringen i förtid.

– Nelly är ett av Nordens starkaste modevarumärken för unga kvinnor. Vi bygger vidare på vår Nellykultur genom att samla oss i Borås i moderna lokaler. Våra 1,2 miljoner kunder gör 2,8 miljoner köp per år vilket ställer stora krav på vår logistik. Under nästa år tar vi logistiken till en högre nivå med ett nytt automatiserat lager för att öka vår effektivitet och underlätta snabba och precisa leveranser, kommenterar Kristina Lukes, vd på Nelly.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Nelly utveckla deras logistik till nästa nivå, kommenterar Thomas Karlsson, vd på Element Logic Sweden AB.

AutoStore-systemet är en modulär och flexibel automationslösning och innehåller batteridrivna robotar, förvaringsbackar, operatörsportar och ett ramverk i aluminium där varje order bearbetas i hög hastighet med hjälp av robotar som tar lådorna till och från plockstationer där dessa presenteras för plockoperatörerna.

– Med vår kompetens och erfarenhet inom logistikområdet kan vi lösa våra kunders behov och bidra till deras affär i ett vidare perspektiv. Vårt redan goda samarbete med Nelly stärks ytterligare genom det här upplägget, kommenterar Jonas Arvidsson, regionchef på Catena.