Nowaste hyr in sig hos Wihlborgs i Helsingborg

TPL-aktören Nowaste Logistics tecknar avtal om att hyra ytterligare 6 900 kvm av Wihlborgs på Väla södra i Helsingborg. Inflyttning sker i mars 2024.

Nowaste hyr sedan tidigare flera lokaler av Wihlborgs på olika platser i Helsingborg. Nu utökar man lokalytan med ett nytt hyresavtal gällande 6 900 kvm i fastigheten Rubinen 1 på Väla södra, Helsingborg. Inflyttning sker i mars 2024 och avtalet omfattar fyra år.

– Wihlborgs är en stabil partner med god kunskap och erfarenhet av såväl regionen som våra behov och vi är glada över det nära samarbetet vi har sedan många år tillbaka, kommenterar Johan Kallin, vd för Nowaste Logistics.

Rubinen 1 är en lagerfastighet med portar och möjlighet för genomfart i lagret för lastbilar. Där finns även kontor på två våningar.

– Vi är glada att kunna möta Nowaste Logistics ökade behov av ytor och ser fram emot fortsatt gott samarbete. Fastigheten har hög standard, är energieffektiv och försedd med solceller, kommenterar Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Sedan den 1 november huserar även Svensk Foodservice i fastigheten.

Nowastes logistiketablering på Tostarp i samarbete med Catena vann i oktober utmärkelsen Årets Logistiketablering 2023, tillsammans med Skanskas bygge för Greenfood i Helsingborg.