Nu byggs Almroths nya lager på Klinga

På onsdagen togs det första spadtaget för den första av tre byggnader i TPL-aktören Almroths nya lager på Norrköpings nya logistikområde Klinga. I april 2023 kommer företaget kunna samla verksamheten som idag är utspridd över Norrköping.

Slättö tecknade hyresavtal med Almroths för en fastighet om 30 000 kvm på området redan 2019. Bygget skulle egentligen ha kommit igång under 2020 men detaljplaneprocessen för hela området försenades av bland annat överklaganden. I maj 2021 vann dock detaljplanen laga kraft och i juni godkändes bygglovet för Almroths nya lager.

Det är den första av tre byggnader som nu börjat byggas av fastighetsaktören Slättö. Byggnaden blir ca 300 meter lång och när Almroths flyttar in den 1 april 2023 kommer här vara ett e-handelslager åt bolagets drygt 70 e-handelskunder.

Almroths lager byggs på Etapp 4 (gulmarkerat) av Klinga verksamhetsområde. Slättö har köpt 190 000 kvm av marken i området. Foto Norrköpings kommun.

– “Äntligen” är känslan i dag. Det här betyder att vi kan samla oss. Vi är utspridda på en massa ställen i Norrköping, där vi har ungefär 90 000 kvadratmeter som vi hyr och våra nya lokaler innebär positiva effekter inom både hållbarhet och medarbetarfrågor, kommenterar Calle Svensson, vd för Almroths Express & Åkeri AB.

Bolagets verksamhet är idag utspridd över Norrköping, men målet med lagret är att kunna samla allt på ett och samma ställe. Förutom att förenkla verksamheten innebär samordningen färre lastbilar på vägarna, eftersom de nu kan fyllas optimalt.

Arbetet med Klinga verksamhetsområde fortsätter med efterföljande etapper som förutom logistikbyggnader innebär planer på grönytor, promenadstråk och lokaler för fritidssysselsättningar.