Ny logistikterminal invigd i Luleå

Kyl- och Frysexpressens nya terminal i Luleå, som Catena byggt och äger, är invigd. Med etableringen kommer Kyl- och Frysexpressen Nord närmare sina kunder i Norrbotten och kan erbjuda leverans ut till kund sex dagar i veckan.

Fredagen den 29 oktober invigde logistikföretaget Kyl- och Frysexpressen Nord AB sin nya logistikterminal i Luleå, som Catena byggt. Den nya terminalen är drygt 4500 kvadratmeter och rymmer kyl- och fryslager, kontor samt ytor för tomgods. Härifrån kommer hela Norrbotten att förses med livsmedel och dagligvaror sex dagar i veckan.

– Med terminalen i Luleå kommer vi närmare våra kunder i Norrbotten. Vi ökar vår tillgänglighet och kan även erbjuda ett mer komplett erbjudande än tidigare – helhetslösningar som omfattar både lagring, terminalhantering, fjärrtransporter och distribution. Etableringen är också viktig för att stärka vår position som Norrlands främsta
logistikbolag inom tempererat gods, säger Jon Widell, vd på Kyl- och Frysexpressen Nord
AB, i ett pressmeddelande.

Örjan Grandin och Jon Widell. Foto:
Daniel Holmgren, Cre8 Photo

Bland kunderna i den nya logistikterminalen finns Sveriges största aktörer inom dagligvaruhandeln – Coop, Ica och Dagab, med Coop som största kund. Terminalen kommer att hantera Coops alla långväga
varor från centrallagret i Mälardalen samt bli en uppsamlingspunkt för mat från lokala producenter i
Norrbotten

– Med en omlastningspunkt i Luleå kommer vi få bättre effektivitet i våra transporter som kan gå med full last hela vägen från Mälardalen till Luleå utan ompackning. Samtidigt kommer vi ge de lokala producenterna en större närhet när de kan sampackas med centrala varor i Luleå. Det blir både tidsmässiga och kostnadsmässiga vinster med satsningen i Luleå, kommenterar Örjan Grandin, vd för Coop Logistik.

Med terminalen i Luleå hoppas Kyl- och Frysexpressen AB öka sin konkurrenskraft i regionen och attrahera nya kundsegment. Idag, måndagen den 1 november, går de första leveranserna ut från logistikterminalen till kunder i hela Norrbotten: från Piteå i söder till Kiruna i norr.