Ny vd och hr-chef till Jollyroom

Grundarna av Jollyroom lämnar över ansvaret som vd till Mattias Jacobsson och HR-chef till Nicole Berger. Båda har flera års erfarenhet inom bolaget.

Efter mer än tio år lämnar nu grundarna av Jollyroom Group, Ole Sauar och Terese Fernbring, över ansvaret som vd och HR-chef. Mattias Jacobsson har utsetts till ny vd och har arbetat inom bolaget sedan 2015. Hans fokus har legat på den kommersiella delen av verksamheten med ansvar för inköp, marknadsföring och försäljning.

– Jag känner mig hedrad, glad och entusiastisk över att få leda Jollyroom in i framtiden tillsammans med engagerade medarbetare, duktiga ledare och viktiga partners. Organisationen har jobbat hårt i många år för att positionera verksamheten för framtidens varuhandel och jag ser med tillförsikt fram emot att nå vår vision som störst i Europa inom e-handel för barn- och babyprodukter, kommenterar Mattias Jacobsson, vd.

Nicole Berger har tillträtt tjänsten som ny HR-chef. Även hon har flera års erfarenhet från bolaget och lyfter värdet i intern rekrytering.

– Jag är glad över den spännande utmaningen i att få driva och leda viktiga personalfrågor tillsammans med vårt växande HR-team på Jollyroom. En stor nyckelfaktor till vår framgång är att arbeta med rekrytering i egen regi, säkerställa den interna utvecklingen för medarbetare och ledare samt skapa en attraktiv och härlig arbetsplats, kommenterar Nicole Berger, HR-chef.

De senaste åren har bolaget haft en stark tillväxt, något de tillskriver sina stora satsningar på logistiklösningar. Bland annat har de samlat verksamheten i Torslanda utanför Göteborg med lokaler på 75 000 kvm. Satsningen belönades med Intelligent Logistiks utmärkelse “Årets logistiketablering 2020”.

Tidigare vd Ole Sauar och HR-ansvariga sambon Terese Fernbring grundade tillsammans Jollyroom 2009. Med de nya ändringarna går Ole Sauar in i rollen som styrelseordförande och Terese Fernbring blir rådgivare och kommittéordförande i organisatoriska frågor.

– Terese och jag ser fram emot att jobba vidare från moderbolaget framöver. Vi har ett stort förtroende för våra ledare i verksamheten där många nu har varit med en längre tid. Mattias och Nicole är två av dessa resurspersoner, med egenskaper utöver det vanliga. Vi tror på interna lösningar i organisatoriska förändringar. Både Mattias och Nicole har haft stark utveckling och påverkat verksamheten och resultatet i hög grad. Nu ser vi fram emot att låta duktiga kollegor träda fram, hålla facklan och visa vägen, kommenterar Ole Sauar, nu styrelseordförande.