Out of Home tecknar avtal med Kyl- och Frysexpressen

Livsmedelsgrossisten är sedan den 1 november ny kund hos Kyl- och Frysexpressen. Uppdraget omfattar distribution från terminalen i Årsta till mottagare i mellersta och norra Sverige. Initialt kommer 90 sändningar per dag utgå från Årsta.

Out of Home är en alternativ livsmedelsgrossist i Göteborg som säljer livsmedel online till framför allt restauranger, hotell, caféer, storkök och livsmedelsbutiker. Företaget har ett nytt lager i Växjö på 55 000 kvm där ca 4 600 produkter förvaras i tre olika temperaturzoner. Från lagret levereras torra, färska och frysta livsmedel till över 8 000 kunder runt om i landet.

Enligt det nya avtalet ska Kyl- och Frysexpressen sköta distributionen till mottagare från Östergötland upp till Norrbotten från sin terminal i Årsta.

– Det är superkul att börja samarbeta med Kyl- och Frysexpressen som kommer att köra ett stort flöde för oss. Transporterna är en av de absolut viktigaste delarna i det vi gör och tillsammans med Kyl- och Frysexpressen ska vi nu modernisera B2B-leveransen till en stor del av våra kunder, kommenterar Jacob Hillestad, vd för Out of Home.

Ett av kraven från grossisten var erfarenhet och möjlighet att arbeta digitalt. Företaget använder transportledningssystemet Pindeliver, som även Kyl- och Frysexpressen har ett nytt avtal med sedan den 1 november..

– Vi använder Pindeliver redan idag för våra hemleveranser i Stockholmsområdet vilket fungerar väldigt bra. Appen är integrerad med vårt affärssystem vilket underlättar kommunikationen med Out of Homs kunder och mottagare. Först ut att implementera tjänsten i denna affär blir Kyl- och Frysexpressen Mälardalen. Vi ser fram emot att inleda samarbetet, kommenterar Robert Flodman, regionchef för Kyl- och Frysexpressen Mälardalen.