Panattoni debuterar i Asien

Den internationella logistikfastighetsutvecklaren Panattoni gör nu debut på den asiatiska marknaden och öppnar ett nytt huvudkontor i Bengaluru, sydvästra Indien. De siktar på att lansera två till tre projekt vid slutet av 2023, till ett värde av 193 miljoner euro.

Panattoni fortsätter sin expansiva bana, efter att ha gjort den största affären av detaljplanerad mark i Sveriges historia. Nu öppnar koncernen en ny avdelning som ska ta plats i Indiens snabbväxande marknad för industri- och logistikfastigheter. Panattoni Indias huvudkontor etableras i Bengaluru, huvudstad i delstaten Karnataka, och satsningen leds av Sandeep Chanda, tidigare strategi- och förvärvschef på Embassy Industrial Parks.

Bolaget fokuserar initialt på landets åtta största städer, med planer på att lansera två till tre projekt i slutet av 2023 till en inledande investering om 193 miljoner euro, motsvarande drygt 2 miljarder kronor.

– Panattonis inträde på den indiska marknaden för med sig koncernens toppmoderna design- och konstruktionsteknik, kommenterar Sandeep Chanda, vd för Panattoni India.

Leasingverksamheten för industri och logistik växte med ca 39 procent i Indien under 2021, enligt en rapport från fastighetsmäklaren CBRE. Efterfrågan på nya och moderna logistikområden drivs av en stark tillväxt inom e-handel och större behov av lagringsförmåga, vilket gynnar TPL-verksamheter. Bolaget har också ett internationellt nätverk av kunder som kommer gynnas av expansionen.

– Ökad effektivitet i försörjningskedjor, snabb tillväxt i e-handeln och konsolidering bland tredjepartslogistikaktörer är alla grundläggande drivkrafter på marknaden som Indien i allt större grad delar med sina motparter i USA och Europa, avslutar Sandeep Chanda.