Picsmart börjar leverera från Martin & Servera

Leveransplattformen Picsmart börjar nu leverera till restaurang- och företagsmarknaden genom ett nytt samarbete med Martin & Servera Restaurangbutiker. Samarbetet tillgängliggör en stor del av sortimentet för e-handel via Picsmarts plattform.

Picsmart har gjort sig kända för att leverera livsmedel fossilfritt direkt från lokala butiker till konsumenter och företag. Nu lanserar de ett nytt samarbete med Martin & Servera Restaurangbutiker som ska göra stora delar av sortimentet tillgängligt för e-handel via leveransplattformen. Restaurangbutikerna, som finns i Bromma och Årsta, har hittills endast erbjudit fysisk handel. Vid lansering erbjuds tjänsten endast för företag men privatmarknaden står näst på tur.

– Kontor, restauranger och andra företag som handlar från Martin & Servera Restaurangbutiker via picsmart.se kommer att få ett stort utbud av varor till ett lågt pris med en snabb fossilfri leverans. Detta är ett väldigt viktigt samarbete för Picsmart och del av vår strategi att bli nordisk kategoriledare inom lokal och fossilfri e-handel. Vi är mycket glada att Martin & Servera Restaurangbutiker valde Picsmart som sin Quick Commerce partner, kommenterar Christopher Heybroek, vd för Picsmart.

Martin & Servera Restaurangbutiker är ett dotterbolag som bedriver onlinehandel över hela Sverige. Men restaurangbutikerna är fysiska butiker som främst används vid kompletteringsköp för företag som vill spara pengar genom att köpa storpack till låga priser.

– Vi på Restaurangbutikerna ser fram emot att erbjuda en snabb och klimatsmart e-handel i samarbete med Picsmart. Vi har ett unikt sortiment som är uppskattat och som vi är stolta över. Vi hoppas att detta skall bidra till en enklare vardag för våra nuvarande och nya kunder, kommenterar Charbel Gabbour, verksamhetschef för Martin & Servera Restaurangbutiker.

Picsmart tog nyligen 25 miljoner kronor för att expandera verksamheten i Sverige tillsammans med Ica.