Pokayoke bemannar Kronans nya e-handelslager

I januari 2023 öppnade Kronans sitt nya e-handelslager i Enköping. Nu väljer man Pokayoke som ensam bemanningsleverantör.

Kronans Apotek är sedan sammanslagningen med Apoteksgruppen Sveriges största apotekskedja med över 500 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lapppland i norr, och därtill har man en växande e-handel. Tidigare fanns Kronans e-handelslager i ägarkoncernen Oriolas distributionscenter i Enköping, men i januari 2023 öppnade man i ställer ett nytt, separat e-handelslager i Enköping.

Nu har Kronans genomfört en upphandlingsprocess för bemanningssamarbetet och valt Pokayoke som ensam bemanningsleverantör.

– Under denna upphandlingsprocess var ett av huvudkriterierna att leverantören skulle ha hög kompetens inom bemanning och e-handels logistik, vilket Pokayoke visat stora prov på. De är också innovativa och har själva drivit liknande verksamheter vilket får oss att känna oss trygga att de kommer vara en stöttande partner för oss in i framtiden, kommenterar Dan Adolfsson, Head of Logistics Kronans Apotek.

Dan Adolfsson, logistikchef Kronans Apotek, Mats Flodin, kommunfullmäktige Enköping Kommun och Erik Sjögren, vd Kronans Apotek inviger Kronans Apoteks nya e-handelslager.

För Pokayoke betyder Kronans Apotek ytterligare en viktig kund i regionen, och en stabil och bra bas för verksamheten i Enköping och Eskilstuna. Samarbetet inleddes första januari 2024 och Pokayoke arbetar för fullt med att bygga upp den rätta bemanningspoolen för Kronans.

– Det är väldigt kul att få äran och uppgiften att stötta Kronans Apotek i dess ambitiösa framtida resa. Jag tror att vi lyckats visa på våra styrkor i upphandlingsprocessen och ser nu fram emot att få fortsätta visa varför vårt
partnerskap är den rätta vägen för Kronans Apotek, säger Johannes Gussander, vd Pokayoke AB.