Prologis bygger på spek i Eskilstuna

Logistikfastighetsföretaget Prologis bygger en 15 000 kvm stor logistikfastighet i Eskilstuna, på den mark bolaget förvärvat av kommunen. Marken ligger intill Footways lokaler som nyligen byggts ut.

“Hela projektet är en strategiskt långsiktig investering i ett logistikområde som kommer att fortsätta utvecklas när bristen på bra logistikyta i Stockholm ökar.” skriver Prologis i ett pressmeddelande.

Tomten kommer att få en drygt 15 000 kvm stor toppmodern logistikfastighet som byggs på spekulation. Byggstart planeras redan till i början av nästa år.

– Prologis är en långsiktig ägare och förvaltare av logistikfastigheter som alltid letar efter möjligheter att expandera i hållbart attraktiva områden, kommenterar Gunnar Gillholm, Country Manager på Prologis Nordics. Eskilstuna har de egenskaper som ett bra logistikläge ska ha; bra utbud av transportvägar, närhet till Stockholm, en framsynt kommunledning och en robust efterfrågan.

Eskilstuna har utvecklats starkt som logistikläge de senaste åren. Avståndet till Stockholm är bara 70 km och 3,8 miljoner innevånare bor inom 60 minuters radie. 

– Eskilstuna fungerar långsiktigt som ett perfekt komplement till den dyrare Stockholmsmarknaden, kommenterar Gunnar Gillholm. Vi tror starkt på Eskilstuna som marknad och vill fortsätta växa i området även efter vi färdigställt det här projektet.