Rekordmånga vill plugga logistik i Helsingborg

Antalet sökande till masterprogrammet service management i Campus Helsingborg, Lunds universitet, är i år ovanligt högt. Programmet har slagit rekord gällande antalet sökande till höstterminen 2021.

Intresset för logistikutbildningar växer, inte minst på Campus Helsingborg där masterprogrammet service management har rekordmånga sökande inför hösten 2021. Jämfört med 2020 har antalet sökande ökat med drygt fem procent.

– Hela 1054 personer sökte i år till vårt masterprogram, vilket är fantastiskt glädjande. Det finns i nuläget 90 platser så konkurrensen var ovanligt tuff i år, kommenterar Mattias Wengelin, prefekt vid Institutionen för Service Management.

Programmet har fem inriktningar. Den inriktning med flest antal sökande 2021 och 2020 var Supply Chain Management som fokuserar på logistik och handel. Även närheten till Helsingborgs Hamn är en styrka.

– Det här är ju ett rekord och vi är väldigt glada att fler hittar till våra utbildningar och till Campus Helsingborg. Våra studenter får en bra inblick i tjänstesektorn och dessutom vet vi att studenterna får jobb. Helsingborgs Hamn är dessutom Sveriges näst största containerhamn och en av norra Europas ledande hamnar.  Vill någon studera exempelvis logistik är Campus Helsingborg rätt plats, kommenterar Mattias Wengelin.