Rugvista tar första spadtag i Malmö

Mattsäljande e-handlaren Rugvista tar ett första spadtag för sitt nya huvudkontor och lager i Malmö, tillsammans med fastighetsägaren Catena. På 13 700 kvm kommer all verksamhet i Malmö samlas och optimeras.

Den 31 maj togs ett symboliskt spadtag för Rugvistas nya huvudkontor och logistikanläggning på Lodgatan 11 i Malmö som beräknas stå klart sommaren 2025. Spadtaget togs gemensamt av Micael Nord, näringslivsdirektör i Malmö, Jörgen Eriksson, vd för Catena, och Michael Lindskog, vd för Rugvista.

De nya lokalerna på 13 700 kvm samlar huvudkontor, lager och logistik under ett tak för att effektivisera och optimera hela verksamheten.

– Vi ser fram emot att kunna flytta in i den nya anläggningen vilket möjliggör att vi samlar hela personalen i Malmö under samma tak. De uppdaterade logistik- och lagerprocesser som vi kommer använda säkrar att vi kostnadseffektivt kan fortsätta öka antalet ordrar vi skickar per år och kan fortsätta vår lönsamma tillväxtresa, kommenterar Michael Lindskog, vd och koncernchef för Rugvista.

Företaget har tecknat ett nioårigt hyresavtal med Catena som äger fastigheten, Sockret 4, där även Lekias nyligen uppförda lager ligger. När Rugvistas anläggning på 13 700 kvm står färdig sommaren 2025 kommer hela den 42 000 kvm stora tomten vara bebyggd. Anläggningen kommer utrustas med takplacerade solceller och miljöcertifieras.

– Det är otroligt roligt att vi tillsammans med Rugvista kan vara med och utveckla hamnområdet i Malmö och skapa en toppmodern anläggning som även blir en hållbar arbetsplats och en logistiklösning för framtiden, kommenterar Jörgen Eriksson, vd för Catena.