Sandahls kör för Jula i Norr

Jula har valt Sandahls som logistikpartner i en tåglösning i kombination med LBG-drivna lastbilar, för att få fossilfria transporter till butikerna i norra Sverige. Samarbetet startas 1 januari 2023. 

Mikael Ingesson. Foto Sandahls

Jula AB är en butikskedja med produkter för hem, trädgård och fritid. Försäljning sker via webben och i de 115 varuhusen i Sverige, Norge och Polen. Nu inleder kedjan ett samarbete med transportören Sandahls.

– Vi är väldigt glada att Jula har valt Sandahls. Med en kombination av våra gröna tåg som binder samman södra och norra Sverige, och LBG-drivna lastbilar för transporterna sista milen kommer Jula att få en fossilfri logistiklösning med mycket lågt klimatavtryck, kommenterar Mikael Ingesson, vd på Sandahls Logistik.

Sandahls äger hela transportkedjan, från en modern fordonsflotta med nya LBG-fordon, egna kombiterminaler för effektiv överföring av gods, till egna tåg som drivs av grön el. Sandahls tåglinjer förbinder effektivt södra och norra Sverige, med avgångar varje natt, fem dagar i veckan.

– För Jula är hållbarhet en prioriterad fråga. Vi är därför mycket nöjda med att ha hittat en logistikpartner som kan erbjuda gröna transporter över hela landet. Dessutom kan vi transportera gods till våra butiker i norra Norge via Sandahls tåglinjer till Norrland och sedan med lastbil sista sträckan. Sandahls möter vårt behov av effektiv, miljövänlig logistik, kommenterar Lennart Karlsson, vd på Jula Logistik.

Sandahlskoncernen bedriver verksamhet inom affärsområdena Logistik och Entreprenad. Verksamheten grundades 1949, är familjeägd och operativt spridd i Sverige med huvudsäte i Småland. Koncernen har cirka 900 anställda och omsätter drygt 2 miljarder kronor.