SLP köper tredje logistikfastighet i Borås

Lager- och logistikfastighetsbolaget Swedish Logistic Property (SLP) har förvärvat och tillträtt sin tredje logistikfastighet i Brämhult, Borås, på kort tid.

Fastighetsbolaget har genom en bolagsaffär förvärvat och tillträtt ännu en 9 000 kvm stor och modern logistikfastighet i Borås. Det blir bolagets tredje affär i Borås på kort tid. I april förvärvade bolaget en fastighet om 7 000 kvm och i juni ännu en på 11 000 kvm, båda belägna på logistikområdet Viared i Borås.

Den nya fastigheten ligger på Kyllared i nära anslutning till riksväg 40. Den är utrustad med modern teknik, får en del av sin energiförsörjning från solceller på taket och är försedd med LED-belysning. Det gör att fastighetens profil stämmer väl överens med bolagets långsiktiga hållbarhetsmål.

Fastighetens totala uthyrbara yta är ca 9 000 kvm och förvärvet är en så kallad sale and lease back-affär. I samband med förvärvet ingås ett tolvårigt hyresavtal med Västsvensk Byggskruv, del i koncernen Niperia Holding AB som säljer fastigheten.

– Vi får ännu en gång förtroendet att genomföra en sale and lease back-affär med en stabil hyresgäst. Det visar att vi har stort förtroende på hyresgästsidan och att vi får utdelning för vår vana att hantera den här typen av affärer. Genom förvärvet fortsätter vi även vår tillväxt i Borås och kompletterar vår fastighetsportfölj med ännu en attraktiv logistikanläggning i Borås, kommenterar Peter Strand, vd för SLP.