Utökad tågförbindelse mellan Stockholm och Duisburg

Antalet tågavgångar mellan Yilport Stockholm Nord och Europa har dubblerats till följd av Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. I januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar i veckan.

Efter en ökad efterfrågan på tågtransporter från kontinenten har Spedition Bode och Kombiverkehr satsat på en utökad tågservice, vilket resulterat i att antalet avgångar mellan Yilport Stockholm Nord och Europa (Lübeck) dubblerats. Pendeln ökar från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

– Det här är ett betydande framsteg som öppnar upp för samarbete och möjligheter för företag som är i behov av pålitliga och kostnadseffektiva logistiklösningar. Vi är glada över att vara en del av kedjan och att få bidra till att skapa en mer sammanlänkad och hållbar godstransport, kommenterar Joseph Muhumuza, regional försäljningschef på Yilport Nordic.

Kombiverkehr har ett nätverk med över 110 terminaler runt om i Europa, och nyligen etablerade man en ny intermodal linje mellan Norrköping och Europa.

– Förbindelsen Lübeck-Stockholm Nord bygger på många års framgångsrikt samarbete med Spedition Bode. Samtidigt som Bode fortsätter att garantera grundkapaciteten av tågen är förbindelsen nu öppen för bokning av alla speditörer. Med integreringen av tåglinjen i vårt Europanätverk tillsammans med den nya sträckan Malmö-Stockholm Nord erbjuder vi ett utbud av klimatsmarta intermodala transporter via den fasta förbindelsen inklusive färjetransporter. Det gör att Stockholm Nord nu är anslutet till Lübeck sex gånger i veckan, kommenterar Ulrich Bedacht, chef för nordeuropeiska och tyska hamnar på Kombiverkehr.

Samarbetet mellan de två företagen har öppnat upp för transporter av samtliga containertyper, inklusive trailers, till och från Stockholm-Mälardalsregionen. De blickar också framåt med ytterligare utveckling av tågtransporterna i framtiden.

– Vår långsiktiga plan inkluderar att etablera en tågförbindelse från Stockholm till norra Sverige ihop med Kombiverkehr, kommenterar Stev Etzrodt, vd för Spedition Bode.