Volvo investerar halv miljard i Köping

Volvo investerar 550 miljoner kronor i Köping. Pengarna kommer bland annat att användas till att bygga en ny fabrik i anslutning till området intill Ullvileden, där företaget har sin verksamhet idag. Det meddelar Volvo i ett pressmeddelande under torsdagen.

– Det här är ett mycket glädjande besked som kommer att lyfta hela vår verksamhet och göra oss än mer konkurrenskraftiga, säger Tomas Bäckman, platschef på Volvo Group Trucks Operations i Köping, i ett pressmeddelande.

Volvo Powertrain utvecklar och levererar drivlinekomponenter, det vill säga motorer, växellådor och drivaxlar, till bland annat lastbilar och bussar.

En satsning kommer också göras i ny infrastruktur på Volvos transmissionsfabrik i Köping. I investeringen ryms nya vägar och nya ytor för lastning och lossning. I satsningen ingår också nya omklädningsrum, parkeringar och kontor.

“Investeringsprojektet kommer att starta omgående. I samband med nybyggnationen kommer företagets äldsta fabriksbyggnad att avyttras”, skriver Volvo.