Wolt börjar köra ut apoteksvaror

Allt fler rapporter om ökad smittspridning av covid-19 har lämnat avtryck i sökstatistiken hos den finska digitala livsmedelskedjan Wolt Market. Nu utökar man sortimentet och erbjuder både snabbtester och receptfria apoteksvaror.

Wolt Market lanserades i Sverige vid årsskiftet och har idag butiker i Örebro och Stockholm. Under sommaren har rapporter om ökande smittspridning av covid-19 lett till att fler kunder sökt efter snabbtester och receptfria apoteksvaror som Ipren och Alvedon. Nu lägger Wolt till receptfria apoteksvaror för att möta efterfrågan, med leverans på under 30 minuter.

– Sedan vi lanserade Wolt Market har vi varit tydliga med att vi kommer att anpassa vårt utbud i butikerna efter våra kunders efterfrågan. I samband med att vi såg att sökningarna på värktabletter och covidtester ökade var det naturligt att ta in just dessa i vårt sortiment. Vi vill kunna underlätta vardagen för våra kunder och erbjuda ett sortiment som möter deras behov, kommenterar Johan Grönvall, vd för Wolt Market Sverige.

För de som beställer receptfria apoteksvaror väntar en ID-kontroll i samband med leveransen.