Axfoodkoncernens nya 150 000 kvm stora logistikcenter i Bålsta slutför driftsättningen av automation och lagerläggning för torrt och kylt, enligt årets första kvartalsrapport. Nu räknar man med att se effektförbättringar genom hela 2024.
Den första utleveransen från Axfoods nya 150 000 kvm stora Bålstalager skedde i februari förra året, sedan dess har man arbetat flitigt med upprampningen av anläggningen. I årets första kvartalsrapport från koncernen berättar vd Klas Balkow att man nu är klara med stora delar av automationen och att arbetet med kylzoner går framåt.
“Driftsättningen av automation och lagerläggning för torrt och kylt är nu färdigställd, och nyligen initierades även driften inom det frysta sortimentet i linje med plan. Vi räknar fortsatt med att se effektförbättringar från andra halvåret av innevarande år. I kvartalet har vi dessutom driftsatt automationen i vårt frukt- och gröntlager i Landskrona”, kommenterar Axfoods vd Klas Balkow.
I februari fick Dagab sin nya platschef för logistikcentret, i form av Mats Thörnqvist som närmast kommer från Lyko i Vansbro. Axfoods vd Klas Balkow har också meddelat att han lämnar vd-rollen och sin operativa karriär. Simone Margulies tar över i augusti, hon kommer från rollen som vd för Hemköpskedjan.
I övrigt uppgick nettoomsättningen till 20 miljarder kronor (+5,2 procent) och rörelseresultatet till 817 miljoner kronor (+9 procent).