Bagaren och Kocken på plats i nytt lager

Under hösten har Bagaren och Kocken flyttat till dubbelt så stora lokaler i lagret i Torslanda, som man delar med koncernsyskonet Outnorth. Nu är man redo att ta sig an årets mest intensiva period – Black Week och julen.

E-handlaren Bagaren och Kocken, som nära fördubblat omsättningen under 2020, har under hösten flyttat från sitt nuvarande lager hos Castellum i Sörreds logistikpark, till Bockasjös fastighet i Torslanda där även systerbolaget Outnorth har sitt lager sedan några månader. Därmed utökas lagerytan från 10 000 till 16 000 kvm, nära en fördubbling mot tidigare.

– Flytten har varit direkt nödvändig för att vi ska kunna ta hand om ett växande sortiment, personalstyrka och försäljning, berättar Christina Ståhl vd för företaget, i ett pressmeddelande.

– Tack vare en imponerande insats av vår logistikpersonal har vi lyckats flytta över 25 000 produkter till våra nya lagerlokaler i utsatt tid och utan kundpåverkan. Med allt på plats står vi nu starka och är redo att ta oss an Black Friday och julhandeln, fortsätter Christina.

Det är bara tre år sedan e-handlarens senaste lagerflytt, då flyttlasset gick från 3 600 kvm i Partille till 10 000 kvm på Hisingen,. I september gick flyttlasset till Bockasjös drygt 35 000 kvm stora spekulationsbyggda fastighet Hätteberget LC S1 som koncernsyskonet Outnorth flyttade in i i början av året. Outnorth har 19 000 kvm, och Bagaren & Kocken hyr nu resterande 16 000 kvm.

På frågan om varutillgång under julen och om man ska vara orolig över att inte få tag på julklappar i år svarar Christina Ståhl:

– Vi har varit ute i mycket god tid för att säkra våra volymer. Som det ser ut nu har vi bra tillgång på varor och vi kommer definitivt ha julklappar att sälja under november och december. Samtidigt förväntar vi oss hög efterfrågan på populära produkter, så som kund bör man inte vänta till sista sekund.