Biljana Pehrsson ny vd för Castellum AB

Castellums styrelse har utsett Biljana Pehrsson till vd och koncernchef för Castellum AB. Hon tillträder sin roll idag, den 8 december. Därtill har Ylva Sarby Westman utsetts till vice vd och CFO för Castellum.

Castellum förvärvade Kungsleden för en drygt månad sedan, efter att ha meddelat uppköpsplanerna i augusti. Därmed blev det även klart att Biljana Pehrsson, tidigare vd för Kungsleden, tar över som som vd för hela bolaget. Ylva Sarby Westman blir vice vd och CFO för den nya koncernen.

– Det är glädjande att förvärvet av Kungsleden nu går in i nästa fas. Tillsammans skapar vi en aktör av betydande storlek inom en bransch där storlek i kombination med hållbar och innovativ serviceutveckling spelar en allt större roll. Jag välkomnar Biljana och Ylva och ser fram emot att utveckla Castellums tillväxt, hållbarhet och lönsamhet tillsammans, säger Rutger Arnhult, styrelseordförande Castellum AB, i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att leda Nordens största noterade kommersiella fastighetsbolag med fokus på hållbar tillväxt. Vårt gemensamma bolags storlek, finansiella styrka och kombinerade branscherfarenhet ger oss en förstärkt konkurrenskraft till glädje och nytta för våra kunder, medarbetare, aktieägare och långivare, kommenterar Biljana Pehrsson.

Ylva Sarby Westman kommer närmast från posten som vice vd och CFO på Kungsleden och har innehaft olika ledande befattningar på Kungsleden sedan 2009. Ylva Sarby Westman tillträder sin nya roll den 8 december.

Castellums tidigare vd, Henrik Saxborn, meddelade sitt avsked under våren.