Bravida säkrar Åhléns nya lager

Bravida har vunnit uppdraget att installera säkerhetslösningar för ca 7,1 miljoner kronor i Åhléns nya automatiserade logistikcenter i Rosersberg. Anläggningen beräknas vara i drift andra kvartalet 2022.

I juni 2020 slöt Kilenkrysset, Bockasjö och Åhléns avtal om att bygga ett nytt, 37 500 kvm stort, automatiserat centrallager för butikspåfyllnad och e-handel åt Åhléns i Rosersberg. Processen med att bestämma hur företagets nya logistiklösning skulle se ut tog två år men nu är flytten från det nuvarande lagret i Jordbro planerad till andra kvartalet 2022.

– Utmaningen har varit att ta fram en flexibel, skalbar och långsiktigt hållbar logistiklösning, och det här är helt enkelt en så viktig strategisk fråga att det har fått ta den tid som krävs, förklarar Åhléns logistikchef Svante Lindgren i en intervju med Dagens Logistik

Nu står det klart att Bravida får uppdraget att leverera säkerhetslösningar i det nya logistikcentret till ett ordervärde om cirka 7,1 miljoner kronor. Uppdraget innefattar installationer inom inbrott- och passer, lås, kameraövervakning samt speedgates.

– Vi har goda erfarenheter av Bravida i tidigare gemensamma projekt. Tillsammans har vi arbetat fram en mycket bra lösning för våra säkerhetsbehov, kommenterar Jenny Hedström, säkerhetschef på Åhléns Sverige.

– Jag är mycket stolt över vårt samarbete med Åhléns Sverige och att vi har fått fortsatt förtroende att nu också leverera säkerhetslösningar till deras nya logistik- och centrallager, kommenterar Thed Stendahl, försäljningschef Säkerhet på Bravida.