Bring i TPL-avtal med Amazon

Bring och deras Shelfless-koncept med automatiserad e-handelsfulfilment, har lockat till sig Amazon som kund. Från och med i höst blir Bring Shelfless, där även Dreamlogistics ingår, servicepartner till Amazon.

Amazon har sedan 2020 en egen fulfilmentlösning i Eskilstuna, där TPL-aktören Kuehne Nagel sköter logistikverksamheten. Nu tecknar Amazon ett serviceavtal med Bring Shelfless, genom bolagets dotterbolag Dreamlogistics, där skandinaviska och europeiska e-handlare som säljer via Amazon Marketplace ska kunna lagerhålla sina varor på Brings Shelfless-lager från och med i höst.

– För europeiska e-handlare gör det här avtalet tröskeln in på de nordiska marknaderna betydligt lägre. Vi startade Shelfless för att göra det lättare att driva nätbutik – vilket också Amazon brinner för, kommenterar Tobias Åbonde, nordisk direktör för Bring Shelfless.

Med hjälp av en direktintegration med Amazons system kan sålda varor skickas ut direkt från ett av Brings lager i Stockholm (Rosersberg), Habo, Ängelholm eller Borås. Varorna som lagerhålls hos Bring levereras sedan till stor del med fossilfria fordon till slutkonsument.

Jonas Ahlgren. Foto Dreamlogistics

– Sedan vi startade Dream har vi alltid strävat efter att vara längst fram, att med teknikens hjälp kunna erbjuda våra kunder de bästa möjligheterna och genom att se oss som ett tech-bolag kunna komma fram där våra konkurrenter behöver stanna upp. Samarbetet med Amazon bevisar precis allt detta och jag är oerhört stolt över mitt team, kommenterar Jonas Ahlgren, vd på Dreamlogistics och Bring Shelfless Sverige.

Dream blir Bring

2021 inledde Bring en nordisk satsning på automatiserad e-handels-TPL, som går under namnet Bring Shelfless, och i våras öppnade bolaget sitt första Shelfless-lager i Sverige; ett 18 000 kvm stort Autostore-automatiserat lager i Rosersberg. Övriga tre Shelfless-lager finns i Oslo och Köpenhamn. Hösten 2021 köpte Bring en majoritetsandel av e-handels-TPL-aktören Dreamlogistics, med 350 anställda och lager i Habo, Borås och Ängelholm, som nu ansvarar och för Shelfless i Sverige. Dream Logistics lager ingår numera i Brings Shelfless-koncept, och i början av 2023 kommer varumärket Dreamlogistics att fasas ut och gå över till Bring-profilering.

– Sedan lanseringen av Amazon i Sverige 2020 kan svenska företag sälja sina produkter på Amazon.se. Vi är glada att vi nu har DreamLogistics i vårt Partnernätverk som kan hjälpa ännu fler säljare att nå ut till fler kunder. Amazon har investerat i infrastruktur och tekniska tjänster som hjälper små och medelstora företag att nå nya kunder över hela Sverige och möjliggör enkel expansion inom Europa och över hela världen, kommenterar Anna Steinbach, Accounts Manager på Amazon.

Av Hilda Hultén