Brings danska TPL-lagerbygge igång

Logicenters har tagit det första spadtaget för sitt 38 000 kvm stora TPL-lager i danska Köge, utanför Köpenhamn. Bring har sedan tidigare tecknat hyresavtal om 14 000 kvm yta. När bygget är klart kommer den automatiserade e-handelslösningen Shelfless till Danmark.

Under hösten 2020 köpte Logicenters 160 000 kvm mark i danska Köge och i december 2021 påbörjades den fjärde utvecklingen av markområdet: det 38 000 kvm stora TPL-lagret. Bring har tecknat ett initialt hyresavtal gällande 14 000 kvm yta för sin automatiserade e-handelslösning Shelfless. Anläggningen kommer anpassas efter deras behov och beräknas stå klar i slutet av 2022.

– Äntligen har vi påbörjat byggnationen av den nya, moderna fastigheten som verkligen kommer att anpassas efter kundens behov som handen i handsken, kommenterar Thomas Petersen, kommersiell chef på Logicenters.

Det kommande Shelflesslagret i Köge blir Brings tredje i ordningen, efter lagren i Oslo och Rosersberg. Brings ambition är fördubbla ytan framöver.

– Shelfless är en stor och viktig investering i vår ambition om att vara ledande inom e-handel i Norden. Det känns fantastiskt att bygget nu är igång och att vi nu markerat starten på Shelfless-etableringen i Danmark – som förväntas stå färdig om ett år, kommenterar Tobias Åbonde, nordisk direktör för Shelfless.