Logicenters bygger för Bring i Köge

Logicenters inleder nu ännu ett logistikbygge på 38 000 kvm i danska Köge, efter att man tecknat avtal med Bring på en del av ytan. Här ska logistikbolaget bygga upp ytterligare ett nytt automatiserat TPL-lager med sitt nya “Shelfless”-koncept.

Hösten 2020 köpte Logicenters 160 000 kvm mark i danska Köge, där man i våras påbörjade ett spekulationsbygge på 16 000 kvm, där BHS Logistics tecknat hyresavtal för delar av ytan. Nu påbörjar fastighetsutvecklaren ännu ett logistikbygge på marken: En logistikfastighet på totalt 38 000 kvm, där man tecknat hyresavtal för delar av ytan med Bring, som initialt kommer att hyra 14 000 kvm yta i fastigheten, med ambitionen att dubbla ytan i ett andra steg.

Nytt shelfless-lager

Anläggningen ska anpassas för Brings “Shelfless”-satsning på automatiserad e-handelslogistik, där man automatiserar sina lager med en Autostore-lösning från Swisslog. Lagret i Köge blir Brings tredje Shelfless-lager i ordningen, efter lagren i Oslo och Rosersberg.

Rickard Slettmyr


– Vi har tagit fram en automatiserad fulfilmentlösning, en sorts plug and play-lösning som bara de allra största e-handlarna haft tillgång till tidigare. Det geografiska läget i Køge gör att vi kommer kunna erbjuda leverans samma dag till två miljoner danskar, kommenterar Rickard Slettmyr som ansvarar för etableringen av Shelfless-lager i Norden på Bring.

Køge ligger strax söder om Köpenhamn med närhet till hamn och europavägarna E20, E55 och E47. Anläggningen ska uppföras i linje med Logicenters miljöprofil, och väntas stå klar i slutet av 2022.