DB Schenker plockar toppnamn från Maersk

Tyska logistikjätten DB Schenker, som är till salu, bygger upp en ny ledning för att “ta bolaget in i framtiden”. Ny chef för global kontraktslogistik blir Hessel Verhage och som ny CFO plockar man in Maersk-profilen Jakob Wegge-Larsen.

I september avslöjade tyska, statliga järnvägsbolaget Deutsche Bahn att man har planer på att sälja DB Schenker. Sedan dess har det spekulerats kring möjliga köpare, ett sammanhang där danska rederikoncernen Maersk ofta nämns som presumtiv spekulant på det tyska logistikbolaget, tillsammans med en annan danska logistikjätte, nämligen DSV.

Om det blir Maersk som köper DB Schenker för sina nyintjänade fraktmiljarder, som hittills använts för att köpa en rad bolag, är inte klart.

Jakob Wegge-Larsen. Foto Privat

Men när DB Schenker nu presenterar förändringar i styret för att “bygga ett ledningsteam som kan ta bolaget in i framtiden” syns ett välkänt Maersk-namn i bolagets ledning: Ny ekonomidirektör (CFO) i DB Schenker blir nämligen dansken Jakob Wegge-Larsen, 50.

Wegge-Larsen är nuvarande CFO och ansvarig för sjöfart och logistik på Maersk Group, där han bland annat ansvarat för uppköpet och intergreringen av Hamburg Süd i Maersk-koncernen. Han ansluter till DB Schenker den 1 mars, och ersätter nuvarande CFOn Oliver Seidl, som får lämna sin post vid årsskiftet, enligt bolaget “på bästa villkor”.

Hessel Verhage. Foto Schenker

Bolaget utser också holländaren Hessel Verhage, bolagets nuvarande chef för global strategi och transformation, till globalt ansvarig för bolagets kontraktslogistik (TPL), vid sidan av sin nuvarande roll Verhage ansluter även till ledningsgruppen i Schenker.

– Med den här nya ledningen så positionerar sig Schenker för att möta globala förändringar i logistikbranschen, vilka konstant tvingar bolaget att utvecklas. Den styrka som de här två internationella logistikexperterna adderar till Schenkers ledningsgrupp är goda nyheter för Schenker-teamet och för kunderna, kommenterar Levin Holle, styrelseordförande i Schenker AG.