Maersk förvärvar amerikanskt logistikbolag

Den danska rederi- och logistikjätten Maersk fortsätter förvärvsvågen genom att köpa det amerikanska logistikbolaget Freight Pilot Services. Bolaget är fokuserat på B2C och B2B och ska komplettera Maersks tidigare förvärv på området.

Maersk är ett av alla rederier som tjänat stora pengar på de skenande fraktpriserna, pengar som flera rederier använder för att göra rekordinvesteringar i ny infrastruktur och logtech. Det danska rederiet har tidigare köpt företag som KGH Costums Huub, LF Logistics samt amerikanska Visible SCM och B2C Europe. Nu förvärvar de det amerikanska logistikbolaget Freight Pilot Services som ska komplettera deras tidigare förvärv inom B2C och B2B.

– Att lägga till funktionerna hos Pilot är särskilt viktigt eftersom det gör det möjligt för oss att skapa fler spännande lösningar för våra kunder och stötta dem genom den allt snabbare övergången mot e-handel. Dessutom kommer det öppna för betydande möjligheter för kostnadssynergier genom att ta vara på de möjligheter vi redan utvecklat i nätverket, kommenterar Vincent Clerc, vd för Ocean & Logistics, A.P. Moller – Maersk.

Pilot driver ett anläggningsbaserat transportnätverk med 87 terminaler och knutpunkter genom vilka gods transporteras och distribueras till slutkunder. Företaget använder sig huvudsakligen av tredjepartsleverantörer av lastbilstransporter för både B2C och B2B.