Första jämtländska ellastbilen för DB Schenkers nätverk

DB Schenker fortsätter elektrifieringen av sina transporter. Nu med samarbetsåkeriet Sandberg & Jonsson som blir först ut i nätverket med att sätta en helelektrisk Scania-lastbil i drift i Jämtland.

DB Schenker har den senaste tiden utökat andelen ellastbilar i sitt transportnätverk, med start i Västerbotten och senast med att elektrifiera hela fordonsflottan på Gotland i samband med Almedalsveckan. Nu investerar samarbetsåkeriet Sandberg & Jonsson i Jämtland i en helelektrisk Scania 25 P 4×2 230 kWh. Den nya lastbilen kör just nu en distributionsslinga i Östersund.

– Den distribuerar gods och paket inom Östersund och Frösön där slingan som längst är 12,5 mil per dag. Chauffören lastar och lossar på DB Schenkers terminal tre gånger per dag, utan att behöva stödladda, kommenterar Marianne Kurtson, vd för Sandberg & Jonsson Åkeri.

Åkeriet har investerat i en egen laddare med kapacitet att ladda två fordon samtidigt. Där kommer lastbilen laddas över natten.

– Att ett av våra största samarbetsåkerier här i Östersund vågar satsa och vara bland de första som antar utmaningen är stort, kommenterar Mattias Johansson på DB Schenker i Östersund.