Gordon och Mylla lanserar kylt paketskåp

Nu öppnar Malmös första oberoende paketskåp för kylda och frysta leveranser. Detta tack vare ett samarbete mellan last mile-företaget Gordon och Mylla.se, som erbjuder lokalt producerade livsmedel från sydsvenska gårdar.

Allt fler handlar färdiga matkassar eller beställer mat från en särskild producent. Och fler skulle vilja göra det om leveransen var mer flexibel. Det anser Mylla.se och hoppas att så ska bli fallet med det nya kylda paketskåpet, som last mile-aktören Gordon ställer ut.

Skåpet står i Hyllie. Malmö och från i morgon, 25 januari, är det är möjligt att lägga en beställning från skåpet.

– Vi är en modern och användarvänlig marknadsplats på nätet. Tack vare samarbetet med Gordon är vi ett alternativ till att kunder själva besöker producenter och reko-ringar för att kunna köpa lokalproducerade livsmedel, säger Jens Thulin, lantbrukare och medgrundare till Mylla, i ett pressmeddelande.

Lättare handla närodlat

Utplaceringen av kylskåpet för paket gör att personer som handlar på sajten mylla.se och som bor, jobbar eller passerar i närheten av skåpet kan välja att få sin mat levererad till skåpet när de betalar för sina inköp. På söndag, 29 januari, kommer de första leveranserna till skåpet. 

Rullar ut kylda boxar

För ett år sedan placerade Gordon ut det första kylda paketskåpet för färdiga matkassar i Stockholm och nu har Gordon sex sådana paketskåp i Stockholmsområdet.

– Vi planerar att placera ut fler Gordon Pickup-skåp i Malmö framöver och hoppas att dessa får samma positiva bemötande som våra skåp i Stockholm har fått. Där ser vi nu att antalet leveranser till skåpen ökar snabbt, säger Noah Dager, projektledare för Gordon Pickup.

Mylla och Gordon har ett unikt samarbete sedan våren 2022. Det innebär att Gordon inte bara kör matvaror från Myllas distributionscentral i Malmö till kunderna i Skåne, Västsverige och Stockholmsregionen utan också att Gordons förare hämtar upp mat från producenter, som säljer sina varor på mylla.se, när de är i närheten under sina rutter.