Johan Nihlmark till Nordsten

I mars lämnade Johan Nihlmark jobbet som affärsutvecklingschef för Norden på brittiska logistikfastighetsaktören Verdion. Nu ansluter han som partner i bröderna Christoffer och Jonathan Bööjs logistikfastighetsbolag Nordsten Development, där han även blir affärsutvecklingschef.

Johan Nihlmark är ett känt namn i logistikfastighetskretsar; under åtta år jobbade han på Prologis, bland annat med fastighetstranaktioner, och de senaste fyra åren har han varit affärsutvecklingschef i Norden för den brittiska logistikfstighetsutvecklaren Verdion. I mars lämnade Johan Nihlmark bolaget, och nu är det klart att han istället går in som partner och affärsutvecklingschef i Nordsten Development. Han tillträder sin nya tjänst den 10 juni.

– Vi hälsar Johan varmt välkommen till oss. Hans erfarenhet och kontaktnät passar perfekt in i den utvecklingsfas vi befinner oss i just nu, där arbetsuppgifterna bland annat blir att identifiera och genomföra nya affärer liksom att stärka våra relationer inom investerarledet ytterligare. Just nu tittar vi också på möjligheten att expandera verksamheten utanför Sveriges gränser, där Johans bakgrund hos internationella aktörer är värdefull, kommenterar Christoffer Bööj.

Nordsten grundades 2021 av bröderna Christoffer och Jonathan Bööj. Bolaget har utvecklat 36 000 kvm logistikyta tillsammans med Blackrock i Eskilstuna, en fastighet som blev färdig 2023 och ännu är outhyrd. Nordsten är även utvecklingspartner för Genestas 80 000 kvm stora spekulationsbygge i Enköping, och har säkrat mark för logistik i Nykvarn på 96 000 kvm, med fler utvecklingsprojekt i sin pipeline, bland annat i Vaggeryd.

– Jag ser fram emot min nya tjänst och attraheras mycket av Nordstens ambition och affärsmodell. Christoffer Bööj och jag har känt varandra i många år och jag är imponerad av bolagets förmåga att genomföra kvalitativa fastighetsaffärer tillsammans med välmeriterade investerare. Jag har en stark tro på framtiden för logistikbranschen, och ser fram emot att få bidra med mina erfarenheter för Nordstens fortsatta tillväxt, kommenterar Johan Nihlmark.